Fanúšikovia pozor extraligové mužstvá Dukla Trenčín a HKM Zvolen na Topoľčianskom ľade.

 

Čo je nové v kabíne družstva seniorov sme sa pozhovárali s trénerom HC Topoľčany Ľubomírom Hurtajom.

 

 

1. Aká je momentálna situácia v družstve seniorov pred novou sezónou?

 

Myslím, že následky pandémie nás zasiahli o trošku viac ako iné kluby, keďže sme mali veľkú návštevnosť a nasledovalo kolo so Spišskou a pravdepodobne semifinále. Stále máme nejaké nedoplatky voči hráčom, ktoré chceme čo najrýchlejšie dorovnať. Dúfame, že nám k tomu dopomôže zväz rozdelením zisku z Majstrovstiev sveta 2019 tak ako požadujú extraligové mužstva. 

 

2. Ako sa formuje mužstvo a ako to vyzerá s kádrom na novú sezónu? Sú podpísaní nejakí hráči?

 

Tak ten káder sa dáva veľmi ťažko dokopy, keďže hráči skončili 13. marca, kedy sa im ukončili aj zmluvy. Niektorí si našli zamestnanie a niektorí chcú pokračovať. Hráči, o ktorých máme záujem nám prisľúbili, že chcú pokračovať u nás. V nasledujúcich dňoch by sme chceli podpísať väčšinu hráčov, aby sme v priebehu augusta mohli začať spoločnú prípravu. Všetko záleží od finančných prostriedkov, keďže aj naši sponzori nemajú finančnú istotu, čo určite zanechá stopu na kádri. Keďže naša situácia nie je ľahká, káder sa omladí, čo znamená, že v kádri sa objaví viacej mladých hráčov, ktorí nato budú mat výkonnostne.

 

3. S akými ambíciami pôjdete do sezóny?

 

Myslím si, že nielen pre nás ale aj pre ostatné mužstvá je teraz predčasné hovoriť o ambíciách, keďže nevieme ako naozaj káder vyskladáme a ako na tom budeme po finančnej stránke. Dúfame, že nás zväz podporí ako aj po minulú sezónu a tak isto dúfame, že by nás mohlo podporiť aj mesto Topoľčany. 

 

4. Dlho sa diskutovalo o formáte súťaže extraligy. Nakoniec nikto nevypadáva a priamo postupuje 1.ligove družstvo. Myslím, že je to dobrá správa pre vás kluby 1.ligy. 

 

V prvom rade som rád, že môžeme byť účastníkmi prvého ročníka Slovenského pohára, kde priebežne máme informáciu, že by sme mali byť zaradení do skupiny spolu s mužstvami ako sú Dukla Trenčín a HKM Zvolen, s ktorými by sme mali odohrať zápasy na domácom ľade už v septembri, čo by bolo veľmi zaujímavé pre našich fanúšikov. Čo sa týka formátu súťaže my sme tiež apelovali na to aby bol postup, keďže sme sa pohybovali na špici a vždy je to motivácia pre hráčov, fanúšikov, sponzorov a aj pre celé mesto. Tak dúfam, že sa o to pobijeme aj túto sezónu.

Veríme, že si aj tento rok nájdu fanúšikovia cestu na zimný štadión a prídu nás podporiť. Tešíme sa na vás 

HC Topoľčany