Brankár Michal Vojvoda: Topoľčianski diváci nám pomohli, v tomto sú určite najlepší

Svoju prvú sezónu v HC Topoľčany odchytal 22-ročný brankár Michal Vojvoda. Stala sa z neho nielen opora tímu, ale taktiež obľúbenec fanúšikov. 

 

Ako z jeho pohľadu vyznelo play-off, v ktorom nás napokon vyradila Žilina? „Do predkola sme nevstúpili ideálne. Nemyslím iba výsledok, ale najmä herný prejav. Ukázalo sa, že sme mladé a pomerne neskúsené mužstvo. Viacerí vrátane mňa sme hrali prvé seniorské play-off,“ priznal.

 

„V druhom zápase to nebolo príliš lepšie, ale ukázali sme aspoň emócie. Napokon sme tam uhrali bod, čo bolo kľúčové. Proti Žiline sme mali znovu katastrofálny úvod, ale ovplyvnili to aj naše problémy so zostavou. Na druhý deň sme už hrali lepší hokej,“ priblížil brankár, ktorý si zachytal aj v Slovane Bratislava a pôsobil taktiež v juniorke fínskeho klubu TUTO Hockey. 

 

Aj jeho mrzí, že sme stratili vedenie 5:1 a prehrali sme 6:7. „Prvý domáci zápas proti Žiline nám úplne ušiel, čo by sa nemalo stávať ani v lige, nie ešte v play-off. Vo štvrtom dueli sa to takmer opakovalo, ale zvládli sme to. Potom sme sa v Žiline po inkasovaných góloch rozsypali. Myslím si, že aj ja som mohol chytať v play-off trochu lepšie. Dúfam, že moje výkony budú gradovať,“ zaželal si. Mimochodom, v základnej časti mal úspešnosť zákrokov až cez 92 %. 

„Pred sezónou som nečakal, že dostanem toľko šancí a že odchytám taký počet zápasov. Prispelo k tomu aj zranenie „Kompiho“, navyše som sa celkom chytil. Z osobného hľadiska hodnotím základnú časť veľmi dobre. Bolo tam veľa cestovania, čo bolo náročné. Keď sme sa však vrátili domov, tak sme sa ako tím zdvihli. Pomohla nám aj atmosféra. Pokiaľ ide o ňu, topoľčianski diváci sú v rámci prvej ligy určite najlepší,“ pochválil fanúšikov.

 

Michal Vojvoda sa v januári zúčastnil aj Svetových zimných univerzitných hier v americkom Lake Placid. Slovensko však napokon len tesne nepostúpilo do semifinále. „Už predtým som bol na EYOF-e v Turecku (Európsky olympijský festival mládeže). Aj zimná univerziáda bola pozitívna skúsenosť. Akurát to trochu stratilo čaro kvôli tomu, že všetky športy neboli na jednom mieste, ale ďaleko od seba,“ dodal na záver.