Hodnotenie mládežníckych kategórii - sezóna 2018/19

Hokejová sezóna 2018/19 je nenávratne preč. Urobili sme ešte jeden pohľad späť za týmtom obdobím.

Spýtali sme sa trénerov mládežníckych hráčskych kagegórii

-  Ako hodnotia výkon a aktivitu svojich zverencov počas uplynulej sezóny

- Kde vidia nedostatky

- V čom zaznamenali pokrok

- Kto spomedzi tímov zaknihoval najlepšie výsledky...

 

PRÍPRAVKA 0+1+2 ROČNÍK- tréner PETER BAHOREC:

„Sezónu 2018/2019 kategórie prípravky hodnotím pozitívne a to z niekoľkých hľadísk:

- Hlavním cieľom bolo prilákať deti na hokej. Myslím, že toto zadanie sa nám podarilo splniť

- Začiatok sezóny sme začínali so spoločnými tréningami 0+1+2 , ale postupom času sa tréningový proces zefektívnil tým, že sa rozdelil na dve kategórie 0+1 a 2 ročník

- Našou úlohou v tejto kategórii je deti motivovať a naučiť ich základy korčuľovania, čo sme sa snažili vytvoriť kombináciou drillových cvičení, ale hlavne rôznymi hrami

- Tréningový proces sa spestril niekoľkými priateľskými zápasmi a miniturnajmi, kde si mohli deti porovnať svoje sily s inými družstvami a nabrali ešte väčšiu chuť sa zlepšovať .“

 

3. ROČNÍK – tréner ROMAN GURIČAN:

„Do sezóny 2018/2019 nastúpilo 14 hráčov plus doplnených o 9 hráčov z druhého ročníka, ktorí výkonnostne nezaostávali za deťmi z tretieho ročníka.

Dochádzka na tréningy bola u všetkých hráčov dobrá.

Vykonostný nárast adekvátny k vekovej kategórii a k dĺžke naštevovania športovej prípravy jednotlivých hráčov. Počas sezóny sme odohrali 10 turnajov plus 8 pripravných zápasov s uspokojujucimi výsledkami čo sa týka výkonnosti družstva a zároveň aj samotných jednotlivcov.

V nasledujúcej sezóne 2019/20 predpokladáme 13 hráčov 4.ročníka. (jedno dieťa skončilo zo zdravotných dôvodov).“

 

4.ROČNÍK - ROMAN ONDREJKA

"Do sezóny 2018/2019 sme vstúpili v auguste s 22 hráčmi, z toho bol  jeden brankár.  Počas roka nás opustil jeden hráč ale prišli ďalší dvaja. Z kádra sa nám podarilo vybrať ešte jedného brankára a tak sme stabilizovali  súpisku na 22 hráčov a 2 brankárov.  Chlapcov musím pochváliť za dochádzku a prístup k tréningom.

Počas roka sme sa zúčastnili viacerých zväzových turnajov, ktoré dopadli nad očakávanie. Aj keď  boli veci, na ktorých musia stále pracovať, aby sa zlepšovali. Na konci sezóny  sme usporiadali dvojdňový turnaj v domácom prostredí. Tu sa patrí poďakovať aj rodičom za organizáciu turnaja. Úplne posledný turnaj sme odohrali v Karlových Varoch."

   

5. a 6. ROČNÍK – tréner PETER LICHANEC:

„Musím pochváliť chlapcov za prístup k tréningovým povinnostiam v letnej príprave. Príjemne ma prekvapili. Pravidelne chodili na všetky TJ!

To isté platí aj pre predsúťažné aj súťažné obdobia. Pozitívne je, že sa v priebehu sezóny zlepšila osobná disciplína!

Zlepšili sa vzťahy medzi chlapcami 5. a 6. ročníka. Vytvorili si kamarátske vzťahy nielen medzi sebou, ale aj s chlapcami, ktorí chodili na hosťovanie z Nitry a z Prievidze .

Zápasy, ktoré sme odohrali mali rôzne úrovne. Odohrali sme zlé aj dobré zápasy!

Nie je to nič nezvyčajné v tejto vekovej kategórii.

Chlapci urobili veľké pokroky, co sa týka korčuľovania a HČJ. Samozrejme, že je pred nimi ešte veľa tvrdej práce, aby sa zlepšovali. Pozitívne hodnotím, aj vytvorenie veľmi dobrého vzťahu medzi hráčmi a trénerom.“

 

8. ROČNÍK – tréner MILOŠ PAULOVIČ:

„Ôsmaci začali prípravné obdobie od začiatku mája. Pre malý počet hráčov absolvovali celú sezónu v tréningovom procese spolu s kadetmi. Na konci prípravného obdobia absolvovali sústredenie v Tesároch, ktoré bolo zamerané na rozvoj všeobecnej pripravenosti hráčov. V auguste začali predsúťažné obdobie cestovaním na ľad do Partizánskeho a Nitry. V súťažnom období skončili ôsmaci v základnej časti na poslednom 7. mieste so ziskom iba jedného bodu a skóre 27 : 115 čo malo za následok, že všetky ostatné družstvá ŠHT sa podľa umiestnenia ôsmakov dostali do nadstavbovej časti o umiestnenie. V nadstavbovej časti skončili ôsmaci na poslednom 8. mieste so ziskom 1 bodu a skóre 31 : 86 zo 14 zápasov. Celkovo družstvo odohralo 26 majstrovských zápasov so ziskom 2 bodov a skóre 58 : 201. Pre nízky počet hráčov za družstvo 8. Ročníka štartovali aj hráči 7.ŠHT, kde sa postupne vystriedalo až 18 hráčov. Družstvo dosiahlo najhoršie umiestnenie v rámci klubu, čo pripisujeme malému počtu hráčov a chýbajúcej konkurencií v tréningovom procese. Treba poznamenať, že družstvu nepomohlo ani trénovanie s kadetmi a treba dodať, že ich brzdili v tréningovom procese.“

7. ROČNÍK – tréner MILOŠ PAULOVIČ:

„Siedmaci začali prípravné obdobie tak isto ako ôsmaci od začiatku mája. Na konci prípravného obdobia absolvovali sústredenie v Tesároch, ktoré bolo zamerané na rozvoj všeobecnej pripravenosti hráčov. V auguste začali predsúťažné obdobie cestovaním na ľad do Partizánskeho a absolvovali aj sústredenie na ľade v Leviciach. V súťažnom období skončili siedmaci v základnej časti na 3. mieste so ziskom 16 bodov a skóre 56 : 47 z 12 zápasov. V nadstavbovej časti družstvo skončilo na 1. mieste so ziskom 21 bodov skóre 67 : 33. Družstvo sa za výdatnej pomoci rodičov a vedúcich zúčastnilo aj 3 medzinárodných turnajov. Pred Vianocami boli na turnaji vo Valašskom Meziříči, kde obsadili 5. miesto. Po Vianociach zorganizovali turnaj v domácom prostredí, kde postavili dve družstvá. Jedno družstvo domáci turnaj vyhralo a druhé družstvo domácich skončilo na 4. mieste. V posledných marcových dňoch vyhralo turnaj v Dunaujvárosi. V polovici apríla sa ešte zúčastnili turnaja v Prostějove. Spomedzi 8. Tímov sa umiestnili na štvrtom mieste. Družstvo je najpočetnejšie medzi mládežníckymi kategóriami v klube a dosiahlo aj najlepšie výsledky medzi mládežníkmi.“

 

KADETI – tréner OLDRICH CHVOJKA

„Družstvo kadetov vstúpilo do sezóny s cieľom vzorne reprezentovať klub a dosiahnuť čo najlepšie možné výsledky v stretnutiach.

V sezóne sme pracovali s kádrom kmeňových kadetov 9 hráčov + 1 brankár. V družstve dorastu bol na stálo zapracovaný hráč kadetov Šimune, s ktorým sme pre jeho vyťaženosť nemohli počítať. Nakoľko počet hráčov bol nízky a nemohli sme využívať kadetov z kategórie dorast, dávali sme priestor hráčom z 8. ročníka a hráčom Nitry a Partizánskeho, ktorí dosahovali aspoň určité fyzické a herné kritéria kategórie kadetov. Najväčší priestor dostávali domáci hráči Lipka a Kopecký. Z hráčov Nitry sa u nás nakoniec stabilizovali Hlavačka, Chalka, čiastočne Tomanička. Z Partizánskeho to bol hráč Klimant a Vaňo (ten sa v sezóne zranil). Využívali sme aj hráčky z kategórie žien, kde sme striedavo využili Klimantovú, Dobošovú, Fáberovú, Záňovú.

V sezóne 2018/2019 sme absolvovali týždenné letné sústredenie v Tesároch, v prípravnom období turnaje v Trnave a v Bratislave.

V súťažnom období sme odohrali 28 majstrovských stretnutí. Niektorí hráči boli počas sobôt zapájaní v družstve dorastu.

Aj napriek tomu, že družstvo získalo celkovo len 6 výhier a 4 remízy , si hráči počínali dobre. Keď vezmeme do úvahy skutočnosť, že väčšiu časť súťaže sme nemali k dispozíci hráčov starších od ročníka 2003, na rozdiel od väčšiny našich súperov. Naši hráči vydali zo svojich kapacít maximum a zaznamenali výkonnostný rast, ktorý zúročia v ďalších rokoch.“

 

DORAST - tréner MARCEL BUDOŠ:

„Sezónu sme začali už v máji 2018. Počas letnej prípravy sme absolvovali 7x tréning na suchu. Využívali sme telocvičňu, posilňovňu, spinning aj okolité parky, kde sme sa zamerali najviac na rozvoj vytrvalostných a silových schopností.

Vzhľadom na prebiehajúce práce pri rekonštrukcii ZŠ, sme predprípravné obdobie začali netradične tak , že sme trénovali viac na suchu. Na ľad sme chodili 3x za týždeň.

Výborne hodnotím sústredenie na Orave, kde sme absolvovali 2x denne tréning na ľade spojený s juniorkou, čo sa ukázalo ako dobré rozhodnutie, tréningy mali dobré nasadenie a intenzitu...

Na začiatku sezóny sme si dali cieľ: POSTUP DO PLAY-OFF

Súťaž bola rozdelená do troch častí:

1.časť našej 1.LD sme skončili nad očakávanie na 1.mieste a nechali sme za sebou Partizánske, Brezno, Lučenec, N. Zámky

2.časť : bola veľmi náročná a stretli sme sa s najlepšími mužstvami 1.LD. Chlapci ukázali progres výkonnosti a odohrali sme veľmi slušné zápasy.

O play-off sme bojovali až do posledného zápasu, kde sme doma porazili veľmi dobrú Dubnicu a postúpili do play-off, kde sme narazili na prvé mužstvo ligy-Trnavu (ktorá nakoniec postúpila do extraligy dorastu). Prehrali sme všetky 3 zápasy, ale herný a tímový výkon hodnotím kladne a chlapcov som pochválil a poďakoval im za nasadenie a prístup.

Na záver sezóny sme odohrali ešte 2.zápasy proti reprezentácii Chorvátska U18. Jeden zápas sme vyhrali a jeden prehrali, ale obidve mužstvá hrali vyrovnaný hokej a zápasy boli príjemným spestrením na záver sezóny.

Prechodné obdobie:

Som veľmi rád, že sme boli na ľade až do polovice apríla a chlapci mohli trénovať na ľade. Posledné 2.týždne dostali chlapci voľno a od zač. mája budú trénovať na ďalšiu sezónu.

POZITÍVA:

- spojenie TJ DORAST+JUNIORI, hodnotím veľmi kladne a bol vidieť progres v HČJ a nasadení hráčov dorastu

- zapojenie KADETOV do tréningového procesu dorastu: bolo zapojených až 8.hráčov + 1.brankár

- prístup hráčov k tréningom a zápasom...

NEGATÍVA:

- Počty hráčov !!! vzhľadom na potreby tejto kategórie, je počet hráčov veľmi nízky a je to na úkor vytvorenia dobrého tréningu pre hráčov v tejto kategórii !!!“


Ďalšie články