Humenné sme zdolali vysoko na ich vlastnom ľade

 

MHK HUMENNÉ- HC TOPOĽČANY 2:10 (0:5, 2:1, 0:4)

Do Humenného sme cestovali pre tri body a misiu sme splnili. Iná možnosť nebola, vzhľadom na tri predchádzajúce prehry a možnosť pádu na piatu pozíciu v lige. Od prvej minúty sme ovládli ľad súpera. V 15. sekunde otváral skóre Podstavek a uviedol tak hneď v prvej minúte topoľčianske mužstvo do vedenia. Priebeh zápasu bol jednoznačne pod našou kontrolou. Humennému sme uštedrili do konca zápasu desať gólov. Mierne zaváhanie prišlo k prostrednom dejstve, kedy sa domácemu tímu podarilo popraviť si trochu reputáciu v podobe dvoch gólov. Z východu sa tak vraciame so ziskom troch bodov, ktoré nás ponechali na štvrtej priečke ligy.

Góly a asistencie: 32. Babinets, 34. Patlevič –(Ondrej, Solomonchak) 1. Podstavek (Lichanec, Bystričan), 7. Kluka (Nemček, Kalináč), 9. Tomčák (Lichanec, Podstavek), 10. Bečka (Uhnák, Tábi), 15. Šťastný (Pekarčík, Laššo), 35. Loydl (Kalináč, Kluka), 41. Tomčák (Lichanec, Ďurčo), 48. Kalináč (Loydl), 56. Nemček (Kalináč,Kluka), 59. Bečka (Loydl)

Strely: 41:51

MHK Humenné: Kasarda (10. Spodniak) – Ondrej, Patlevič, Mačkovič, Majerník – Solomončak, Krajňák, Babinets – Vaško, D. Markuš, Fedorko – Šiňanský, Hudák

HC Topoľčany: Halo (41. Komžík) – Hruška, Hrudík, Ďurčo, Hřebíček, Loydl, Bystričan, Bulák, Šťastný – Podstavek, Tomčák, Tábi – Kluka, Kalináč, Lichanec – Uhnák, Laššo, Nemček – Bečka, Klenko, Pekarčík

Rozhodovali: Žák – Riš, Wolf

Diváci: 450

HODNOTENIE ZÁPASU:

Ľ. Hurtaj: "Vedeli sme, že sme v zlej situácii, potrebovali sme zastaviť sériu prehier. Tabuľka pred play off sa vyrovnáva. Tlačí sa Skalica, je tam boj o tretie, štvrté a piate miesto, takže sme potrebovali bodovať. 
Dobre sme vstúpili do zápasu, hneď v pätnástej sekunde sme išli do vedenia. Myslím, že tá prvá tretina bola veľmi dobrá. Potom sme trochu poľavili, museli sme sa porozprávať. V druhej tretine sme nehrali už tak jednoducho a dôrazne. Tretiu tretinu sme sa k tomu vrátili. Takže som spokojný, že sme odohrali dobrý zápas. Bolo vidieť, že nálada aj sebavedomie stúplo. Zajtra to musíme potvrdiť v zápase s P. Bystricou. Potrebujeme vyhrať a potom uvidíme, ako tabuľka bude vyzerať. No a začína play-off."

Topoľčany žijú hokejom!