Ľ. Hurtaj: "Toto mužstvo má na finále..."

Základná časť ST.Nicolaus 1.HL je definitívne za nami. Topoľčianski seniori počas sezóny predvádzali fantastický výkon. Zisk bodov im koncom roka zabezpečil druhú priečku v hitparáde ligy.  Takmer konštantne ukazovali skvelú formu, kompaktnosť formácií na ľade a pôsobivé hokejové divadlo. 

 Za to sa im priaznivci hokeja odplácali početnou účasťou a podporou na každom domácom zápase. Mierne zaváhanie prišlo až v januári, za čo hurtajovci kruto zaplatili pádom z druhej na konečnú štvrtú priečku.

A tak v play off po tretí-krát za sebou budú súperiť o ďalší postup so Skalicou.

S mužstvom, ktoré im uplynulú sezónu zabucholo brány finále a predminulú sezónu dalo stopku už v semifinále.  Tento rok však môže byť všetko úplne inak, uvidíme…

Ako hodnotí základnú časť a vidí naše šance v play off sme sa spýtali toho nakompetentnejšieho – Ľubormíra Huraja, trénera topoľčianskych seniorov. 

Ako hodnotíte základnú časť tohtoročnej sezóny, ktorá je už za Vami?  Počas 45. odohratých zápasov ste získali 93 bodov. Rovnaký počet ako Dubnica, ktorá obsadila tretiu priečku zásluhou lepšieho skóre. Ste spokojný s výkonom mužstva a s konečnou štvrtou priečkou?

Ľ. Hurtaj: "Zo základnej časti mám zmiešané pocity. Mali sme ťažký začiatok sezóny. Ešte v auguste sme nemali štadión, prípravné zápasy sme tak museli odohrať vonku. Sezónu sme začali s dvomi ťažkými súpermi – Martin, Michalovce. Takže veľmi ťažký rozbeh. Ale mužstvo sa držalo v tej základnej časti okolo tretieho miesta, boli sme niekoľko týždňov aj na druhej priečke. Chodilo veľa divákov, predtým toľko divákov chodilo až na play off. Naša hra nebola zlá, mužstvo sa stabilizovalo. Doniesli sme Kalináča, čo mužstvo opäť posunulo ďalej, na vyšší level. Výborne sa osvedčili hráči, naši odchovanci, ktorí sa vrátili – Kováčik, Hruška. Takže na jednej strane som so základnou časťou spokojný, čo sa týka klubovej časti a  záujmu o šport. Na druhej strane, ako tréner, nie som spokojný, pretože sme chceli byť vyššie - do tretieho miesta  na nejakej medailovej pozícii. Myslím si, že tam sme aj mali byť. Ale bohužiaľ prišla kríza, počas jedného týždňa sme prehrali tri zápasy a nakoniec sme štvrtí. Takže z tohoto pohľadu nemôžem byť spokojný."

V play off ste opäť získali za súpera Skalicu. Tá sa Vám stala osudnou minulú aj predminulú sezónu. Zabránila Vám v ďalšom postupe.  Okrem toho tento rok vo všetkých štyroch vzájomných zápasov vyšla ako víťaz. Ako vnímate Vaše šance v play off tento rok?

Ľ. Hurtaj: "Skalica je taký náš tradičný súper. Viem, že takmer všetci rozprávajú, že tu sme skončili, je tu Skalica. Ťažko sa mi hovorí, ale podľa mňa,  máme tento rok najväčšiu šancu porazisť Skalicu v nejakej sérii play off, na rozdiel od minulých období. Mužstvo máme trochu zmenené, je určite na vyššej úrovni ako minulý a predminulý rok. Rozhodne sa na ľade. To že sme prehrali zápasy so Skalicou ma mrzí, ale na druhú stranu to boli výborné zápasy. Nemyslím si, žeby sme boli horším mužstvom, alebo sme strácali dych. Vždy nás v určitom smere, vyškolili či už v koncovke, disciplíne alebo v prečíslení. Ale, žeby bol medzi týmito dvoma mužstvami nejaký markatný rozdiel, to si nemyslím. Za mňa sú to dve vyrovnané mužstvá. My sme sa poučili, aj sme si niečo povedali v kabíne. Mali sme dnes veľkú tímovú poradu. Ukázali sme si na videu, ako sme prehrávali tie zápasy aj tie dve predchádzajúce série. Pretože ani tam sme neboli horší súper, vo všetkých zápasoch rozhodli predĺženia a všetko to boli v podstate iba detaily.

Na rozdiel od tých predchádzajúcich sérii začíname doma. Sám som zvedavý, či nám to prospeje, či bude ten jazýček na váhach domáce prostredie. Nechajme sa prekvapiť. Je to 50:50. Nech vyhrá lepší. Dúfam, že budeme lepšie pripravení na Skalicu a postúpime."

Predbehnime udalosti a poďme sa pozrieť ďalej dopredu. Je ambícia finále?

Ľ.Hurtaj: "Opäť sa musím vrátiť k tomu čo som povedal, že nie som spokojný so štvrtým miestom, pretože ambíciou bolo skončiť do tretieho a prejsť prvým kolom. A tá stále zostáva. Chceli sme byť druhí-tretí kvôli tomu, aby sme sa vyhli v druhom kole Michalovciam.

Ambícia je finále, alebo ísť čo najďalej. Nebudem hovoriť o baráži, ale toto mužstvo má na to, aby hralo finále tejto ligy."

Počas sezóny Vás na domácich zápasoch podporovalo početné publikum. Návštevnosť bola od začiatku sezóny vynikajúca.

Ľ.Hurtaj: "Vážime si  divákov, sme radi že chodia. Už druhý –tretí rok je návštevosť početná.  Na Martin, Michalovce aj Skalicu pre Vianocami bola návštevnosť cez dvetisíc. Myslím, že sme hrali dobrý hokej. Tieto zápasy boli extraligové, mali úplne všetko – náboj, akciu,…  Aj keď niekedy sme vyhrali, niekedy prehrali ale bolo vidieť, že tí chlapci dali do toho všetko, že prispeli ku kvalite toho zápasu.

Prajem si a dúfam, že prídu na play off diváci v hojnom počte, pretože tí chlapci si to zaslúžia.

Na druhú stranu by som bol rád, keby diváci viac prejavili emócie, tlak na  hráčov súpera, na rozhodcu, to nám doma chýba. To čo zažívame my proti nám v iných štadiónoch. Keby zatlieskali našim hráčom, povzbudili ich v každej situácii, pretože nám to vždy pomôže, nakopne to naše mužstvo.

Takže, nech si diváci určite nájdu čas a prídu na play off. Máme v podstave ideálne termíny - piatok a sobota. Lepšie nám to ani nemohlo vyjsť a okrem toho perfektný súper."