Ľubomír Hurtaj naďalej hlavným trénerom HC Topoľčany

Vedenie HC Topoľčany sa dohodlo na predlžení zmluvy s hlavným trénerom Ľubomírom Hurtajom. Hlavný tréner Ľubomír Hurtaj tak povedenie rodné HC Topoľčany aj v nadchádzajúcej sezóne 2022/2023. My sme  ho vyspovedali po podpise zmluvy. 

 

 

 1. V klube HC Topoľčany vediete seniorské mužstvo už 4 sezóny. Aký je hlavný dôvod, prečo ste sa opäť rozhodli podpísať zmluvu s HC Topoľčany?? Mali ste aj iné ponuky?? 

 

Áno je pravda, že som mal ponuku z jedného prvoligového mužstva, kde prebehli rokovania, ale nakoniec som dospel k záveru, že to nie je úplne to čo by som chcel. Topoľčany čakali ako dopadnú tieto rokovania a nakoniec sme sa dohodli na pokračovaní v našej práci a následne som podpísal zmluvu na 2 sezóny. 

 

2. Aká je vízia na novú sezónu?? Na akých priečkach sa chce klub pohybovať?? 

 

Pred pandémiou sme vytiahli klub medzi špičku v prvej lige a určite by sme chceli v tom pokračovať i keď liga sa neustále vyrovnáva, takže je to čoraz ťažšie sa držať medzi prvou štvorkou. Veľký faktor v tom zohrávajú financie, ale aj hráčsky trh, keďže pribudli nové mužstvá a to ma vplyv aj na trh s hráčmi.

 

3. Zostávajú v tíme opôr mužstva z minulej sezóny?? Alebo naopak môžeme čakať nejaké nové zaujímavé mená?? 

 

Je ťažké skladať káder v tejto dobe, keďže nikto nevie čo bude, keď začne sezóna či už s pandémiou alebo cenami, či už ide o pohonné látky alebo materiálne zabezpečenie mužstva, čo výrazne ovplyvní rozpočet. Môžem prezradiť a tiež som rád, že zostáva v tíme brankár Erik Kompas, ktorý je veľkou oporou mužstva. Na ďalších menách pracujeme a chceme káder vyskladať tak, aby sme sa počas sezóny držali na popredných priečkach.  Ďalej rokujeme a pracujeme ešte na príchode jedného obrancu, keďže Michal Novák odchádza a takisto Adam Kučerka skončil kvôli  vysokej škole. V útoku budú najväčšie zmeny, keďže odišlo veľa hráčov zo základu. Pracujeme aj na príchode zahraničných útočníkov.  Mrzí ma odchod Patrika Bečku do Žilinu, lebo sa vytiahol na jedného z najlepších centrov v lige a dúfal som, že bude líder mužstva, takisto. Dosť hráčov zostáva z minulej sezóny o ktorých v krátkom čase budeme informovať verejnosť. Veľkým plusom je, že klub HC Topoľčany znovu otvára túto sezónu juniorku, tak určite zapojíme aj niektorých juniorov do tréningového a zápasového procesu áčka.

 

4. Kedy sa začne súťaž Tipos SHL?? Ako to vyzerá s prípravnými zápasmi mužstva?? 

 

Liga by sa mala začať koncom septembra, konkrétne 25.09.2022 tak si určite ešte počkáme ako sa bude vyvíjať hráčsky trh smerom z extraligy. Kvôli rekonštrukcii zimného štadióna v Topoľčanoch budeme prípravne zápasy hrať na súperových klziskách a takisto aj začiatok súťaže odohráme vonku, ak to bude situácia vyžadovať. Prvý prípravný zápas odohráme v Bratislave proti Modrým krídlam a potom máme v pláne menší trip do  Maďarska, kde by sme absolvovali 3 zápasy počas troch dní. Takisto sme prihlásení do ďalšieho ročníka Slovenského pohára, kde by sme mali odohrať tri zápasy s Dubnicou, Modrými krídlami a víťazom kvalifikácie. Číže dokopy máme naplánovaných 7 zápasov čo by malo stačiť.

 

5. V medzi sezónnom období na zimnom štadióne v Topoľčanoch prebehne rekonštrukcia strojovne chladenia a ľadovej plochy. V akom rozsahu to zasiahne mužstvo a kedy bude môcť mužstvo naplno využívať štadión na tréningový a zápasový proces v Topoľčanoch??

 

 Prípravu to určite zasiahne vo veľkom rozsahu a to nielen seniorov, ale všetky kategórie. Máme v pláne absolvovať tréningy na lade v Bánovciach nad Bebravou a to od 15.augusta. Čiže budeme mať deficit nejaké 2 týždne na ostatné mužstva. Takisto budeme musieť vyriešiť logistiku, keďže potrebujeme pracovať aj v posilňovni, ktorá bude v Topoľčanoch, čiže určite prídeme o ten komfort, ktorý sme vždy doma mali. Budeme sa s tým musieť popasovať a verím, že to zvládneme najlepšie ako sa bude v daných podmienkach dať. Na druhú stranu je určite dobre, že sa vymení strojovňa a chladenie, ktoré to potrebovalo ako soľ. Môj odhad je, že by sme od októbra mohli začať na našom štadióne, i keď predpoklad na papieri je polovica septembra.