Prvý semifinálový zápas v prospech Michaloviec

Pilotný zápas semifinálovej série úspešne zakončili domáce Michalovce. 

HK DUKLA INGEMA MICHALOVCE - HC TOPOĽČANY 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)

Výsledok dnešného zápasu prakticky rozhodla prvá tretina, keď sa domáci dostali do vedenia 2:0. 
Ani v prostrednom dejstve sa nám napriek snahe nepodarilo prekonať domáceho Trenčana. Naopak, Michalovce zvýšili skóre na 3:0.
Topoľčany sa v poslednom dejstve nevzdávali a bojovali do poslednej minúty. Do hry nás vrátil Tomčák v 42. minúte za asistencie Ďurča a Uhnáka, keď znížil skóre na 4:1. O dve minúty na to Dvurechenskii využil presilovú hru 5:3 a opäť zvýšili gólový náskok na 5:1. Poslendý gól stretnutia padol z hokejky Tábiho , ktorý zúžitkoval prihrávku Bystričana a zaknihoval konečné skóre na 5:2.

Napriek úsiliu a šanciam sa nám viac do konca hracieho času nepodarilo.

Michalovce si tak pripísali prvú semifinálovú výhru.

Nič sa nedeje, zajtra je nový deň a ten prinesie nový zápas.

Góly a asistencie: 14. Boiko (Chalupa), 16. Chalupa, 33. Mašlonka (Boiko, Kolba), 42. Boiko ( Dvurechenskii, Piatak), 44. Dvurechenskii (Boiko, Koliba) – 42. Tomčák (Ďurčo, Uhnák), 53. Tábi (Bystričan)

Strely: 35:30

HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan – Kolba, Korenko, Hančák, Košecký, Hopkovič, Novický, Valečko, Gavrik – Dvurečensky, Piatak, Bojko – Giľák, Cútt, Mašlonka – Safaraleyev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

HC Topoľčany: Halo – Ďurčo, Hruška, Kováčik, Hrudík, Bystričan, Loydl, Hřebíček, Šťastný – Podstavek, Tomčák, Tábi – Kluka, Kalináč, Lichanec – Uhnák, Laššo, Bečka – Gergel, Klenko, Pekarčík

Rozhodovali: Kalina, Žák – Homola, Janiga

Diváci: 1607

HODNOTENIE ZÁPASU: 

Ľ. Hurtaj (tréner HC Topoľčany): „Začali sme trochu ustráchane. Čakali sme nápor Michaloviec, ktorý síce prišiel ale nie v takej miere, ako sme očakávali. Mali sme tam síce mierny tlak, ale boli sme schopní ho ustáť. Škoda skóre v prvej tretine, pretože sme im sami nahrali na dva góly. Spravili sme veľké chyby v našej presilovej hre 5:3. Mali sme čisté šance, ktoré zostali nevyužité. To trochu naštrbilo priebeh ďalšej hry. V druhej tretine sme sa snažili vrátiť do zápasu. Škoda, že aj vinou rozhodcov, ktorí mali diskutabilné závery, sme o to prišli. Napriek tomu si myslím, že sme odohrali dobrý zápas. Musíme však zlepšiť hru v oslabení. Je vidieť, že sa ten zápas trochu inak píska a aj inak vyzerá zo strany rozhodcov. Musíme sa na to pripraviť. Som presvedčený, že zajtra budú hrať úplne iné Topoľčany a predvedieme iný výkon. Prehrali sme síce 5:2, ale konečné skóre určite neodzrkadluje priebeh a kvalitu našej hry. „

Topoľčany žijú hokejom!

 


Najbližšie zápasy

No scheduled matches