Rekordná návšteva v Topoľčanoch, duel sledovalo 2521 ľudí

TOPOĽČANY (SZĽH) – Tím projektu centralizovanej prípravy reprezentácie do 18 rokov bodoval vo štvrtkovom vloženom zápase TIPOS Slovenskej hokejovej ligy, keď podľahol domácim Topoľčanom 5:6 po predĺžení. Duel v netradičnom obedňajšom čase sledovalo 2521 divákov, vo väčšine študentov stredných škôl, ktorí sa postarali o rekord návštevnosti aktuálnej sezóny druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Skóre stretnutia otvoril v 9. minúte hosťujúci Tomáš Pobežal, ale hokejisti Topoľčian rýchlo kontrovali dvoma presnými zásahmi. V priebehu 119 sekúnd sa presadili Peter Šandor a Henrich Ručkay. Reakcia osemnástky bola taktiež pohotová, na začiatku 12. minúty vyrovnal Patrik Masnica. 

V polovici stretnutia mladíci už viedli, druhý gól v aktuálnej sezóne TIPOS SHL si pripísal Michal Sobotka. Záver druhej tretiny však patril domácim hráčom. Postupne skórovali Lukáš Hvila, Peter Šandor aj Miloš Bystričan, ktorí Topoľčanom zabezpečili vedenie 5:3. 

Slovenskí reprezentanti v tretej tretine zmazali dvojgólové manko. V 48. minúte druhýkrát v zápase presne namieril Pobežal a o desať minút neskôr predviedol krásnu individuálnu akciu Stanislav Gron mladší. S pukom na hokejke obišiel všetkých protivníkov a zakončením pomedzi betóny poslal duel do predĺženia. V pridanej päťminútovke však mali navrch domáci, ktorí skúsili hru bez brankára a dosiahli víťazný gól zásluhou Jeremiaha Addisona.

Osemnástka odohrá v priebehu budúceho týždňa až tri zápasy v rámci TIPOS SHL. V pondelok nastúpi v Bratislave proti Modrým krídlam Slovan, v utorok vycestuje do Trnavy a vo štvrtok sa predstaví na ľade Dubnice. 

Hlas po zápase

Tibor Tartaľ, tréner SR 18: "Musím pochváliť Topoľčany za skvelú akciu. Pre nás všetkých bolo úžasné hrať v takej atmosfére pred toľkými divákmi. Dodalo nám to mentálnu silu, aby sme dostali zápas do predĺženia aj napriek nepriaznivému stavu 3:5 po dvoch tretinách. Zároveň nás teší, že sme prvýkrát v histórii projektu dokázali bodovať v seniorskej súťaži dvakrát po sebe. Musíme však preukázať väčšiu zodpovednosť po strate puku, pretože sme kvalitnému súperovi dopriali veľa prečíslení. Na druhej strane, pozitívom bolo, že sme druhýkrát v rade neinkasovali vo vlastnom oslabení."

TIPOS SHL

HC Topoľčany – JOJ ŠPORT Slovensko 18 6:5 po predĺžení (2:2, 3:1, 0:2 – 1:0)
Góly: 
9. Šandor (Hvila, Plochotnik), 11. H. Ručkay (A. Stránský, Sedlák), 33. Hvila (Plochotnik, Šandor), 36. Šandor (H. Ručkay), 40. Bystričan (H. Ručkay, A. Stránský), 64. Addison (Tomčák) – 9. T. Pobežal, 12. Masnica (Jobek, Sobotka), 32. Sobotka (Jobek, Masnica), 48. T. Pobežal (Maruna, Ridzoň), 58. S. Gron ml. (T. Varga, Královič).
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 37:37, rozhodovali: Adamec, Mĺkvy – Klejna, Zelený, 2521 divákov.

Zostava JOJ ŠPORT Slovensko 18: S. Urban – Beluško, S. Barcík, S. Kupec, Královič, Sakmár, Ďurina – Sobotka, Masnica, Jobek – Ridzoň, T. Pobežal, Maruna – T. Varga, S. Gron ml., Rohaľ – Feranec, Belic. Tréner T. Tartaľ.