Spustenie zimného štadóna a tiež prvý domáci zápas

Ako už určite všetci vieme na zimnom štadióne v Topoľčanoch prebieha kompletná rekonštrukcia strojovne chladenia a ľadovej plochy. Zimný štadión je teda dočasne mimo prevádzky. O jeho znovu spustení do prevádzky a tiež o aktuálnej situácií v klube HC Topoľčany sme sa rozprávali s vedením klubu HC Topoľčany.

 

Ako pokračuje rekonštrukcia strojovne chladenia a ľadovej plochy na štadióne?

Aktuálne stále prebiehajú práce na rekonštrukcii strojovne chladenia, ako aj samotného chladenia ľadovej plochy. Celková suma tejto investície je vo výške 993 420 €, pričom 596 052 € z tejto sumy získalo mesto z Fondu na podporu športu, zvyšok hradilo mesto Topoľčany z vlastných zdrojov. 

 Vďaka tejto rekonštrukcii sa emisie čpavku potrebného na chladenie a izoláciu ľadovej plochy znížia o viac ako 70 percent. Znamená to výrazné zvýšenie bezpečnosti občanov žijúcich v jeho blízkosti a tiež lepšie podmienky na tréningový aj zápasový proces pre našich hokejistov a hokejistky. Po rekonštrukcií strojovne chladenia a ľadovej plochy sme volali už dlho a teraz sme radi, že sa to podarilo zorganizovať, dodalo vedenie HC. 

Kedy bude ukončená prerábka na zimnom štadióne? Kedy sa môžu hráči HC tešiť opäť na domáce prostredie?

Vedenie HC informuje: dostali sme záväzný termín od zhotoviteľa rekonštrukcie, že od 20.10.2022 spustí chladenie, čo pre nás znamená nasledovné. Ak nedôjde k žiadnym komplikáciám tak 20.10.2022 spustíme chladiace zariadenie, cca 24 hodín trvá pokiaľ sa vychladí ľadová plocha na mínusové  hodnoty. Potom našich chlapcov ľadárov čaká neľahké obdobie nalievanie ľadovej plochy, ktoré trvá cca 48 hodín. Následné nás čaká maľovanie čiar ihriska a tiež maľovanie reklamných partnerov na ľadovú plochu. Na záver príde opäť nalievanie ľadovej plochy na finálnu verziu. Ako sme spomínali na úvod, ak sa nič nepokazí a všetko pôjde podľa plánu tak 24.10.2022 bude zimný štadión v Topoľčanoch v plnej prevádzke. Do termínu 24.10.2022, aby sme zimák mohli spustiť do prevádzky nás samozrejme ešte čaká dôležitá povinnosť, rekonštrukcia musí byt skolaudovaná. Všetci ale pevne veríme, že v spolupráci s mestom Topoľčany sa nám to všetko podarí do termínu. 

V akom termíne môžeme očakávať prvé domáce zápasy?

Prvý domáci zápas "A" mužstva máme naplánovaný na 25.10.2022 utorok. Tento zápas hráme proti súperovi z Dubnice nad Váhom. Samozrejme hneď v závese pôjdu všetky ostatné kategórie hokejového klubu od tretieho ročníka až po juniorov HC. Keďže väčšinu zápasov sme doteraz odohrali na súperových klziskách tak teraz sa karta obracia a čaká nás poriadna porcia domácich zápasov pri všetkých kategóriách, pridáva vedenie HC. 

Naše "A" mužstvo nedosahuje výsledky ako by si fanúšik klubu prial. Aká je aktuálna situácia v mužstve? Môžeme očakávať obmenu kádra, nové posily? 

Sme si plne vedomí, že momentálne nedosahujeme výsledky ako by sme si predstavovali, či už my alebo fanúšikovia. Máme veľmi neobvyklý začiatok sezóny čo sa týka prípravy, začiatku súťaže či už u družstva seniorov, tak aj vo všetkých mládežníckych kategóriách. Dochádzame do Bánoviec, ktoré nás prichýlili počas prerábky nášho domovského "stánku", za čo sme im nesmierne vďační. Na druhej strane nemáme toľko priestoru pre tréning vo všetkých kategóriách, čo sa automaticky odzrkadľuje na výsledkoch. Nie je to výhovorka, je to fakt. Ďalším faktorom, je že máme u družstva seniorov zatiaľ veľmi mladé družstvo s ktorým sa dá pracovať, len niektorí chlapci potrebujú trošku času, aby si zvykli na seniorský hokej a na systém, ktorý si tréner predstavuje.  Nakoľko nám dosť hráčov buď skončilo s kariérou alebo odišli do iných klubov, zatiaľ sa nám ich nepodarilo nahradiť. Pracujeme na tom, aby sme dotiahli iných čo budú minimálne takí platní ako tí, čo tu boli.. Pozorne sledujeme trh a čakáme na hráčov, ktorí by boli pre nás prínos a pomohli nám zlepšiť výsledky.

S viacerými sme už v jednaní a snažíme sa nájsť vzájomnú dohodu na podmienkach. Tiež zohráva rolu aj zmena na trénerskom poste, nakoľko tréner Hurtaj je PN, kormidla sa ujal Jozef Kováčik, ktorý skočil do rozbehnutého vlaku. Má trošku iné prvky, ktoré sa snaží preniesť do našej hry a hráči si na ne postupne zvykajú. V hre zaznamenávame progres, i keď sa to zatiaľ na konečných výsledkoch  neprejavilo, ale chce to ešte chvíľu času a predovšetkým, aby sme sa dostali na náš domáci štadión, kde sa dáme všetci viac do kľudu. Sme presvedčení, že výsledky prídu a žochári sa vrátia opäť v tabuľke na miesta, kde si ich predstavujeme. A v neposlednom rade potrebujeme aj podporu nášho šiesteho hráča, ktorým sú naši fanúšikovia, na čo sa nesmierne tešíme, skonštatoval prezident klubu HC Topoľčany.

 


Ďalšie články