Tomáš Valach povedie juniorov v novej sezóne

 

Ešte začiatkom leta kolovali dohady, či juniorská kategória HC Topoľčany začne novú hokejovú sezónu. Dôvodom bol enormne nízky počet hráčov. Časť hráčov vekovo postúpila do kategórie seniorov, iní zase odišli študovať.

Napokon sa podarilo zostaviť družstvo aj vďaka tomu, že HC Nové Zámky neprihlásili juniorskú kategóriu do tohtoročnej súťaže a väčšina hráčov sa spojila s topoľčianskymi juniormi.

V pondelok 05. 08. 2019 začalo prípravu 15 hráčov a v priebehu týždňa sa pridajú ďalší juniori z Nových Zámkov.

Tento ročník nastala zmena aj na poste trénera. Joža Kováčika nahradil mladý 28 ročný tréner Tomáš Valach.

Bývalý hokejový hráč doterza pôsobil v Dubnici nad Váhom ako tréner mládežníckych kategórii a dorastu. Minulú sezónu asistoval  trénerovi seniorov.

Zaujímalo nás, ako dlho sa venuje trénovaniu: “trénujem už asi sedem rokov, z toho aktívne po ukončení štúdia je toto moja štvrtá sezóna.“

Prečo prijal ponuku trénovať topoľčianskych juniorov: “oslovil ma tréner seniorov – Ľubomír Hurtaj a ponúkol mi pozíciu trénera juniorov. Zdalo sa mi to ako výborná príležitosť, tak som ponuku prijal.”

Na záver sme sa spýtali čo očakáva od blížiacej sa sezóny: “ V prvom rade hrať čo najlepšie. Aby mali hráči radosť z hry a ja tiež. Máme pred sebou prípravu – ešte celý august a prvý septembrový týždeň. Počas tréningov uvidím, čo v chalanoch je a ako na tom sú. Momentálne je priorita pripraviť sa čo najlepšie na novú sezónu.”

Prajeme mu všetko dobré, hlavne veľa síl, energie a trénerských úspechov!