Mestský hokejový klub Dubnica nad Váhom vs. HOKEJOVÝ KLUB HC TOPOĽČANY

1. kolo, Číslo zápasu 505 ZŠ Dubnica n/Váhom 732 divákov

Slovenská hokejová liga dnes štartuje nový ročník

Dnes oficiálne štartuje Slovenská hokejová liga 2019/2020.

Ešte pred prvým zápasom, ktorý odohráme proti Dubnici sme sa porozprávali s Ľ. Hurtajom, trénerom topoľčianskych seniorov.

Zaujímalo nás a veríme, že aj Vás:

- Ako je spokojný s prípravou?

- Nastane ešte zmena v kádri?

- Aké sú ambície mužstva v dnešnom  zápase proti Dubnici?

 

Ako si spokojný s priebehom prípravy na sezónu?

"S prípravou nie som na 100% spokojný. Neprebehla podľa plánu. Predstava bola trochu iná. Tréningy na ľade začali dosť neskoro. Termín sa posunul aj kvôli problémom s chladením. Hneď do toho prišli prípravné zápasy. Ani zloženie kádra nie je podľa plánu. Hráči, ktorí sa mali prísť ukázať, keď bude ľad, nechceli čakať a naši si iné kluby.

Počas prípravy sme mali viacerých hráčov na skúške. Počas prípravných zápasov sme striedali zostavu. Výkon ale nebol ideálny. Bolo dosť ťažké zladiť mužstvo. Viacero vecí budeme musieť riešiť ešte za pochodu – ako je úprava zostavy, systém hry."

 

Súpiska je už definitívna, alebo budú ešte zmeny v kádri?

"Zostava sa ešte stále rysuje. Ovplyvnia ju aj nové pravidlá v Slovenskej hokejovej lige čo sa týka počtu hráčov do 20 a 23 rokov. Aby sme túto podmienku zabezpečili, dohodli sme sa s N.Zámkami na striedavom štarte Bečku a Slávika.

Teší nás, že sme sa v uplynulých dňoch  dohodli na výpomoci s Henrichom Ručkayom na pár zápasoch na začiatku sezóny."

 

Ako vidíš dnešný zápas proti Dubnici?

"Prvý zápas bude určite špecifický. V Dubnici sa tiež pomenil káder, okrem toho majú aj nových trénerov.

Naša zostava bude tiež trochu pozmenená oproti prípravným zápasom. Dnes na zápas proti Dubnici nastúpia Ručkay, Slávik aj Jožo Kováčik. Takže káder bude skúsenejší a vyváženejší.

Začiatok sezóny je veľmi dôležitý. Minulý rok sme prehrali a vieme, že to domáce prostredie robí svoje. Chceme sa však pripraviť čo nejlepšie a v každom prípade zabodovať. Bude dôležité, aby sme sa na ľade zorganizovali a pôsobili ako tím, aby každý hráč na ľade vedel, akú má úlohu a čo má robiť. Verím, že predvedieme dobrý hokej a nejaké body domácemu mužstvu uchmatneme."

Chalanom držíme päste a prajeme veľa šťastia!

Fotogaleria