Hokejový klub Spišská Nová Ves vs. HOKEJOVÝ KLUB HC TOPOĽČANY

12. kolo, Číslo zápasu 560 ZŠ Spišská Nová Ves 428 divákov

Spišiaci nám prestrihli víťaznú šnúru

Desiata výhra v rade sa dnes nekonala, stopku nám dali Spišiaci !

HK SPIŠSKÁ NOVÁ VES - HC TOPOĽČANY 6:3 (3:2, 2:1, 1:0)

Domáci vstúpili do zápasu mimoriadne dynamicky. Už v šiestej minúte viedli 2:0.
Náš gólový účet otvoril v 10. minúte Jožo Kováčik, ktorý znížil na 2:1. Nádej na dnešné víťazstvo prišla v 15. minúte v podobe gólu Filipa Pekarčíka. Stav hry vyrovnal na 2:2. Odveta domácich nedala na seba dlho čakať. V 19. minúte Vartovník opäť dostal Spišiakov do vedenia a tak sa do šatní odchádzalo za stavu 3:2.

Počas druhej tretiny boli opäť efektívnejší domáci. V 43. minúte Ondov zvýšil gólový náskok na 4:2. Súboj sme rozhodne nevzdávali. O minútu neskôr sme zásluhou Albína Podstavka znížili na 4:3. Ďalšia šanca hostí prišla v 37. minúte počas nášho oslabenia. Findura využil príležitosť a opäť zabezpečil dvojgólový náskok pre svoju družinu.

Posledná tretina bola vypätým súbojom s početnými vylúčeniami na našej strane. Definitívnu bodku za dnešným zápasom dal v 59. minúte Krajňák a zaknihoval konečných 6:3.

GÓLY A ASISTENCIE: 3. Štrauch (Polomský), 6. Findura (Vatroba, Boldižár), 19. Vartovník, 34. Ondov (Koky, Halász), 37. Findura (Ondov, Havrila), 59. Krajňák (Vartovník, Kover) – 10. Kováčik (Tomčák, Kluka), 15. Pekarčík (Hrudík, Uhnák), 35. Podstavek (D.Gergeľ)

STRELY: 53:48

HK SPIŠSKÁ NOVÁ VES: Rabčan- (Nagy), Michalčín- Štefánik, Novák,Vartovník, Kover, Knižka- Semaňák, Halász, Koky, Ondov, Chovanec- Alvo, Havrila, Krajňák, Findura, Vantroba- Ludányi, Polomský, Štrauch, Boldižár

HC TOPOĽČANY: Kompas (Komžík), Kováčik-, Hrebíček, Podstavek, Gergel, Uhnák, Ďurčo, Španko, Lantoš, Kluka,Tomčák Hrudík, Bystričan, Olejník, Laššo,Pekarčík, Bulák, Špankovič, Kubek

ROZHODOVALI: Lesay- Janiga, Vall

DIVÁCI: 428

HODNOTENIE ZÁPASU:

Ľ. HURTAJ (tréner HC Topoľčany): "Vedeli sme, že nás dnes čaká ťažký zápas, to sa aj potvrdilo. Nastúpili sme bez dvoch kľúčových hráčov Petra Hubu a Patrika Koyša. Do zápasu sme vstúpili veľmi zle. Už v úvode prvej tretiny sme prehrávali 2:0. Výkon začal byť vyrovnaný, dorovnali na 2:2. V závere prvej tretiny sme však spravili chybu a domáci zvýšili na 3:2. Veľká škoda, že v druhej tretine, keď sme stav opäť dokázali dotiahnuť na 4:3, sme inkasovali piaty gól.
V tretej tretine sme stiahli hru len na tri päťky. Vytvorili sme si veľký tlak a množstvo šancí. Bohužiaľ, rozhodca svojimi zlými verdiktmi ovplyvnil záver stretnutia, keď sme chceli hrať bez brankára a ešte s výsledkom niečo spraviť."

Fotogaleria