HOKEJOVÝ KLUB HC TOPOĽČANY vs. Hokejový klub Trnava

7:6
(1:2, 2:4, 4:0)
25. kolo, Číslo zápasu 623 ZŠ Topoľčany 943 divákov

S Trnavou komplikovný zápas ale prvú priečku sme obhájili

HC TOPOĽČANY - HK GLADIATORS TRNAVA 7:6 (1:2, 2:4, 4:0)

Dnešný zápas nám okrem Mikulášskej nádielky priniesol neskutočný adrenalín a infarktové stavy.

Skóre na prekvapenie otvárali v prvom dejstve hostia v 8. minúte z hokejky Hrbáčika. Miklík nás však v 13. minúte vrátil do hry a vyrovnal na 1:1. Tri minúty pred koncom prvej tretiny nás hostia schladili gólom Mrázika a opäť sa dostali do vedenia 1:2. 

Druhé dejstvo sme síce začali odhodlane gólom Bystričana v 24. minúte ale radosť z remízi 2:2 netrvala dlho. Trnava sa paradoxne nevzdáva ani v oslabení a zvyšuje gólový náskok v 25. minúte zásluhou Jakaba na 2:3. V 32. minúte pridáva ďalší gól Hrbáčik a hostia odskakuju v skóre na 2:4. Kluka vracia odvetu počas oslabenia v 37. minúte a presnou strelou znižuje na 3:4. To je ale ostatný svetlý moment topoľčianskeho tímu v druhom dejstve. Zvyšok tretiny je pod taktovkou hostí. Lindeman berie zásluhu za ďalší gól hostí v 38. minúte a zvyšuje na 3:5. Ďalší úder gladiátorov príde 11 sekúnd pred koncom druhej tretiny z hokejky Bobála. Do kabín sa odchádza za stavu 3:6. 

Posledných dvadsať minút zápasu preberáme a nepúšťame taktovku z rúk. Hneď v 41. minúte znižuje Miklík na 4:6. Pätoprstý využíva šancu od Tomčáka v 45. minúte a  mení stav hry na 5:6. Návrat do hry nám zabezpečil Pekarčík presnou strelou v 51. minúte za asistencie D.Gergela a M. Uhnáka). Skóre sme vyrovnali na 6:6. Definitívnu bodku za zápasom dáva Jozef Tomčák v 58. minúte a zaknihuje dnešný výsledok 7:6 .


Trochu komplikovaný zápas, ale aj také zápasy sú. Veríme, že ten dnešný bol z tých posledných.
Hlavné je, že tri body zostali doma a prvá priečka SHL je stále naša.
 

GÓLY A ASISTENCIE: 13. Miklík (Tomčák), 24. Bystričan (Uhnák, Kluka), 37. Kluka (Podstavek), 41. Miklík, 45. Pätoprstý (Tomčák), 51. Pekarčík (Gergel, Uhnák), 58. Tomčák (Miklík, Pätoprstý) – 8. Hrbáčik (Jurák, Burian), 17. Mrázik (Hrbáčik, Bobál), 25. Jakab, 32. Hrbáčik (Marguš, Tóth), 38. Lindeman (Mrava, Gergel), 40. Bobál (Jurák, Klein)
STRELY: 47:30

HC TOPOĽČANY: Kompas (Komžík) – Ďurčo, Bystričan, Huba, Hřebíček, Hrudík, Bulák, Španko, Podstavek – Bečka, Uhnák, Kluka, Pätoprstý, Tomčák, Miklík, Gergel, Laššo, Pekarčík, Olejník, Kubek, Špankovič

HK GLADIATORS TRNAVA: Bartozel (Brucháč) – Klein, Mrázik, Solník, Burian, Gergel, Jakab, – Bobál, Hrbáčik, Jurák, Kamenický, Beták, Mrava, Tóth, Lindeman, Šúry, Lukačovič, Lavrenov, Konstantin, Tobiáš
Diváci: 943

Ľubomír Hurtaj (tréner HC Topoľčany)  hodnotí dnešný zápas:
„Ťažko sa mi hodnotí dnešný zápas. Prvé dve tretiny boli katastrofálne a zaslúžili sme si piskot tribún. Konečne tá posledná tretina vyzerala tak, ako sa patrí na mužstvo, ktoré je na špici tabuľky. To je však pre mňa málo. Určite sa k dnešnému výkonu ešte vrátime zajtra na tréningu."

 

Fotogalériu zo zápasu si môžete prezrieť tu

Fotogaleria