Hokejový klub Levice vs. HOKEJOVÝ KLUB HC TOPOĽČANY

3:4 sn
(0:3, 2:0, 1:0, 0:0)
26. kolo, Číslo zápasu 629 ZŠ Levice 909 divákov

Zápas v Leviciach za dva body a prvá priečka SHL je opäť naša

HK LEVICE - HC TOPOĽČANY 3:4sn (0:3,2:0,1:0-0:0)

Z Levíc vezieme dva body a opäť sa posúvame na prvú priečku SHL !

Zápas na levickom ľade sme začali vo veľkom štýle a hneď v prvej tretine uštedrili domácim 3 góly. Už v 4. minúte otvoril skóre a poslal nás do vedenia Patrik Bečka. Albín Podstavek pridáva ďalší gól do súperovej brány v 7. minúte a zvyšuje náš gólový náskok na 2:0. Za náš tretí gól v 15. minúte berie zásluhu Martin Uhnák. Do šatní sa po prvej tretine odchádza za stavu 0:3. 
Levice sa však nezľakli ani trojgólového manka a v prostrednom dejstve začali hrať podľa svojho scénara. V 21. minúte znižuje Piačka na 1:3. Ďalšia rana v podobe gólu prišla v 30. minúte počas nášho oslabenia. Šancu využil Mrázik, ktorý mení stav hry na 2:3.
V poslednej tretine Levice pokračujú v začatej hre a v 50. minúte skóruje po druhý krát Piačka  a vyrovnáva na 3:3. Do konca riadneho hracieho času sa skóre nemení.
Nasledovalo predĺženie, ktoré gól neprinieslo.
O našom víťazstve rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých zaknihoval konečný výsledok 3:4  A.Podstavek.

GÓLY A  ASISTENCIE: 21. Piačka (Fominykh, Mrázik), 30. Mrázik (Mihálik, Vorobyev), 50. Piačka (Tábi, Kohút) – 4. Bečka (Podstavek, Laššo), 7. Podstavek (Laššo, Bečka), 15. Uhnák (Pekarčík, Bystričan)

SAMOSTATNÉ NÁJAZDY:
1. séria: A. Podstavek

HK LEVICE: Kožiak – Rácz, A. Sloboda, Korím, M. Novák, Kohút, Cebák, Bujanov, P. König – Tužinský, Klenko, Fominykh – Kropotin, Mrázik, Vorobyev – Piačka, Mihálik, Tábi – Adámik, R. Svitana, Gubo.

HC TOPOĽČANY: Kompas – Huba, Ďurčo, Kováčik, Hřebíček, Hrudík, Bystričan, Španko, Bulák – Bečka, Laššo, Podstavek – Kluka, Tomčák, Miklík – D. Gergel, Uhnák, Pekarčík – Olejník, Kubek, Špankovič.

ROZHODOVALI:  Výleta – Kiepeš, Stankovič

DIVÁCI: 909

HODNOTENIE ZÁPASU:

Ľ. Hurtaj (tréner HC Topoľčany): " Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Prvú tretinu sme dominovali, vyhrávali sme 3:0. V druhej tretine sme poľavili, súper sa dostával na dostrel. Škoda toho tretieho gólu, na ktorý sme v podstate súperovi nahrali sami. Mrzí ma, že sme neudržali trojgólový náskok a namiesto troch bodov sme získali iba dva. Bol to síce ťažký zápas, ale mužstvo, ktoré ašpiruje na postup a je na špici tejto ligy, by mal takéto zápasy zvládnuť. Musíme sa poučiť z chýb, ktoré sme urobili a ideme ďalej."

 

Fotogaleria