HOKEJOVÝ KLUB HC TOPOĽČANY vs. HK Skalica, s.r.o.

5:2
(0:0, 4:1, 1:1)
33. kolo, Číslo zápasu 663 ZŠ Topoľčany 1286 divákov

Skalicu sme jednoznačne zdolali

HC TOPOĽČANY - HK SKALICA 5:2 (0:0, 4:1, 1:1)

Tento rok sme odpálili víťazstvom proti HK Skalica !

Diváci konečne videli zápas, ktorý nebol skúpy na góly.

Prvá tretina bola síce bez gólu ale nasledjúce dve to vynahradili.

Skóre otvoril Kluka v 22. minúte za asistencie Bystričana a Podstavka. Tomčák v 26. minúte navýšil gólový náskok domácich na 2:0. Sekundovali mu Bečka a Ďurčo. Skalica trochu zamiešala karty v 31. minúte, keď využíva presilovú hru a zásluhou Stumpfa znížuje na 2:1.

Miklík však dal v 35. minúte jasný signál, kto je tu doma a opäť zvyšuje na 3:1. Ešte pred skončením 2. tretiny počas našej presilovej hry využíva šancu Huba a presnou strelou mení stav na 4:1.

Posledné dejstvo síce stále núkalo dynamickú hru ale už sa viac-menej dohrávalo.  V 47. minúte manko súpera ešte viac prehlbuje  Miklík, asistencia Jakúbek a Kluka. Stav 5:1.

V 54. minúte sa Skalica pokúša popraviť svoju reputáciu a zásluhou Trenčana znižuje na 5:2.

To bol však ostatný úspešný strelecký pokus.

Zápas definitívne končí za stavu 5:2 a v Topoľčanoch zostáva plný počet bodov!

GÓLY A ASISTENCIE:  22. Kluka (Bystričan, Podstavek), 26. Tomčák (Bečka, Ďurčo), 35. Miklík (Bystričan, Hřebíček), 40. Huba (Ďurčo, Podstavek), 47. Miklík (Jakúbek, Kluka) – 31. Štumpf (Horváth, Škápik), 54. Trenčan (Ivičič)

STRELY: 45:39

HC TOPOĽČANY: Kompas – Huba, Ďurčo, Kováčik, Hřebíček, Hrudík, Bystričan, Španko, Kubek – Kluka, Jakúbek, Miklík – Podstavek, Tomčák, Bečka – D. Gergel, Laššo, Pekarčík – Olejník, Uhnák, Špankovič.

HK SKALICA: Ovečka – Horváth, Škápik, Mikéska, Janík, Hohl, Hílek, Moritz, Melicher – Okoličány, Šmída, Štumpf – Trnka, P. Kotzman, Dvonč – Nemec, Pulščák, A. Kotzman – Koziot, Ivičič, Trenčan.

ROZHODOVALI: Adamec – Crman, Jedlička.

DIVÁCI: 1286

HODNOTENIE ZÁPASU:

Michal RUŽIČKA (tréner HK Skalica):

"Vstup do zápasu sme mali dobrý. Prvá tretina nebola z našej strany zlá. V druhej tretine sme dostali hneď na začiatku gól a potom sme urobili zbytočné fauly aj počas našej presilovej hry, keď sme mohli dať gól. Na konci druhej tretiny už súper vyhrával 4:1. Proti tak kvalitnému súperovi sme v poslednej tretine už nedokázali nič spraviť a zápas sa už len dohrával."

Ľubomír HURTAJ (tréner HC Topoľčany):

"Vedeli sme, že sa nenachádzame v nejakom ideálnom rozpoložení, pretože naše posledné zápasy neboli dobré. Rozoberali sme to, ako mužstvo, tím, ktorý chce ísť za svojim cieľom. Dnes bolo vidieť obrovské chcenie, veľkú túžbu vyhrať. To nám zrejme na začiatku zápasu zväzovalo ruky. Robili sme zbytočné chyby, ktoré využívala Skalica a dostávala sa do šancí. Dobre sme korčuľovali, napádali, často sme strieľali, čo tu už dlho nebolo, takže sme to nakoniec prolomili a dali sme góly. V dobe keď sa nedarí, tak ťažko vyhráme pekným hokejom. Bola tam však obetavosť, odhodlanosť a to nás dotiahlo do výsledku s piatimi gólmi. Dôležité je, že mužstvo ukázalo svoju tvár, že chce zabojovať o čo najlepšie umiestnenie, o najvyššie priečky."

 

Fotogaleria