HOKEJOVÝ KLUB HC TOPOĽČANY vs. HK Skalica, s.r.o.

4:3 sn
(1:0, 0:1, 2:2, 0:0)
1. kolo, Číslo zápasu 702 ZŠ Topoľčany 987 divákov

Prvý zápas v nadstavbe za dva body

Dnešný pilotný zápas nadstavby za dva body!
Miestami to boli infarktové stavy, ale napokon bolo víťazstvo naše.

HC TOPOĽČANY - HK SKALICA 4:3 SN (1:0, 0:1, 2:2, 0:0)

So Skalicou sme odohrali vyrovnaný zápas, tak ako sa dalo očakávať. Od začiatku sa hral veľmi rýchly a aktívny hokej, ktorý nemal jednoznačného favorita.
Napriek veľkej snahe hostí od začiatku zápasu otvárali skóre domáci zásluhou Jakúbeka počas presilovej hry. Za stavu 1:0 sa odchádzalo aj do šatní po 1. tretine.
Druhé dejstvo prinieslo niekoľko vyslovených šancí na oboch stranách. Napokon bola úspešná len jedna z hokejky Jaša, ktorý vyrovnal stav hry na 1:1 v 38. minúte.
Do posledného dejstva nabehli hostia mimoriadne agresívne a hneď v 42. minúte sa dostávajú do vedenia 2:1 opäť zásluhou Jaša. V 50. minúte počas presilovej hry využíva šancu Kováčik a neuveriteľnou strelou vyrovnáva na 2:2.
Našu radosť za necelú minútu maže Šmída, ktorý zvyšuje skóre Skalice na 3:2.
Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času Ľ. Hurtaj odvoláva brankára. Vyrovnávajúci gól na 3:3 príde na poslednú chvíľu - 47. sekúnd pred zvukom sirény z hokejky Michela Miklíka.
Ani predĺženie nedalo bodku za dnešným zápasom.
A. Podstavek napokon rozhodol v samostatných nájazdoch o našom víťazstve. Dva body tak zostávajú doma !

GÓLY A ASISTENCIE: 6. Jakúbek (Podstavek, Jurák), 50. Kováčik (Podstavek, Jakúbek), 60. Miklík (Podstavek) – 38. Jaša (Mikéska), 42. Jaša (P. Kotzman, Mikéska), 51. Šmída (Horváth, Štumpf)
SAMOSTATNÉ NÁJAZDY:
1. séria: 1:0 Podstavek (TOP)

STRELY: 44:49

HC TOPOĽČANY: Halo – Španko, Bystričan, Kováčik, Hřebíček, Hrudík, Bulák, Špankovič – Jurák, Uhnák, Podstavek – Kluka, Jakúbek, Miklík – Džugan, Laššo, Pekarčík – Olejník, Kubek, D. Gergel

HK SKALICA: Ovečka – Horváth, Škápik, Mikéska, Janík, Hohl, Hílek, Moritz, Melicher – Okoličány, Šmída, Štumpf – P. Kotzman, Jaša, Trnka – A. Kotzman, Pulščák, Koziot – Dvonč, Ivičič, DerkiN

ROZHODOVALI: Hronský – Kiepeš, D. Konc ml.

DIVÁCI: 987

 

ZÁPAS HODNOTIA TRÉNERI OBOCH MUŽSTIEV - M. RUŽIČKA (HK Skalica) a Ľ. HURTAJ (HC Topoľčany)

 

FOTOGALÉRIA ZO ZÁPASU TU

Fotogaleria