MsHK Žilina, a.s. vs. HOKEJOVÝ KLUB HC TOPOĽČANY

3:5
(0:2, 1:1, 2:2)
18. kolo, Číslo zápasu 587 Niké Aréna Žilina 282 divákov

Zo Žiliny s trojbodovým ziskom

HK DOXXbet ŽILINA - HC TOPOĽČANY 3:5 (0:2,1:1,2:2)

Dnes naši chalani potvrdili víťazstvo nad Žilinou a plný bodový zisk odnášajú so sebou.

Prvú tretinu sme ovládli žilinský ľad. Už v tretej minúte otváral naše skóre frontman žochárov Miloš Bystričan a poslal nás do vedenia 1:0. Uhnák využil príležitosť od Pätoprstého v 13. minúte a zvýšil skóre na 2:0.

Na začiatku druhej tretiny sme pokračovali v našej hre. Kubek v 24. minúte svojim prvým gólom v tohtoročnej sezóne zvýšil gólový náskok na 3:0. Žilina ožila v druhej polovici prostredného dejstva, keď v 32. minúte uspel domáci Halama a znížil na 1:3.

Posledná tretina priniesla napätie. Najskôr domáci v 42. minúte druhým gólom znížili zásluhou Ondruša na 2:3. Situáciu čiastočne ukľudnil v 44. minúte Pekarčík, ktorý za asistencie Špankoviča opäť navyšuje na 2:4.
Do pozoru nás opäť postavil gól domácich z hokejky Reháka v 45. minúte. Stav hry sa zmenil na 3:4.
V 52. minúte využívame presilovú hru a zásluhou Lantoša je rozhodnuté! Zápas sa končí za stavu 3:5.

GÓLY A ASISTENCIE: 32. Halama (Magdolén), 42. Ondruš (Rehák Dominik), 45. Rehák Dominik (Nádašdi, Ondruš) – 3. Bystričan (Podstavek, Ďurčo), 13. Uhnák (Pätoprstý,Podstavek), 24. Kubek (Špankovič, Olejník), 44. Pekarčík (Špankovič), 52. Lantoš (Bečka, Kluka)

STRELY: 56: 32

MsHK DOXXbet ŽILINA: Mikoláš (Lackovič) – Surán, Dubeň, Nádašdi, Turian, Patlevič, Pišoja, Housa, Coma – Markovič (A), Minárik, Rehák S. – Rehák D., Húževka (C), Ondruš – Macek (A), Prášil, Zahradník – Chlepčok, Halama, Magdolén

HC TOPOĽČANY: Kompas (Komžík) – Huba, Ďurčo, Hřebíček, Kováčik, Hrudík, Bystričan, Španko, Bulák – Podstavek, Uhnák, Pätoprstý – Kluka, Lantoš, Bečka – Gergel, Laššo, Pekarčík – Olejník, Špankovič, Kubek

ROZHODOVALI: Smerek – Janiga, Hajnik

DIVÁCI: 282

ZÁPAS HODNOTÍ - Ľ. Hurtaj (tréner HC Topoľčany): 

"Bolo vidieť, že zápas je po desaťdňovej prestávke. Prvá tretina bola síce rozháraná ale podarilo sa nám využiť hneď v úvodnej tretine dve šance, čím sme sa dostali do komfortného vedenia. Začiatkom druhej tretiny sme ešte zvýšili na 3:0 a zápas sme mali vcelku pod kontrolou. Škoda zbytočnej chyby v útočnom pásme, kedy súper znížil na 3:1. Následne sme sa dostali pod tlak a do oslabenia. Brankár Kompas nás však podržal. V tretej tretine sme sa snažili udržať výsledok 3:1 ale opäť sme doplatili na chybu a dostali gól. Následne  sa nám podarilo zase odskočiť o dva góly a nakoniec sme zápas dotiahli do víťazného konca. Myslím, že sme si tento zápas sami  urobili ťažkým a to zbytočnými chybami a nekoncentrovanosťou. Som však rád, že sme to zvládli a získali tri body."

19. kolo je na programe už tento piatok - 15. 11. 2019 .
A bude veru horúco na ľade súpera v Dubnici nad Váhom!

 

Fotogaleria