HOKEJOVÝ KLUB HC TOPOĽČANY vs. HC Bratislava, s.r.o.

4:1
(0:0, 2:1, 2:0)
23. kolo, Číslo zápasu 614 ZŠ Topoľčany 3385 divákov

Bratislava padla tretíkrát a prvá priečka je naša!

Hokejový ošiaľ v piatok na topoľčianskom zimnom štadióne dosiahol vrchol!

Boli sme svedkami niekoľkých výnimočných udalostí:

  • ako poctu Ľubomírovi Višnovskému sme vyvesili jeho dres s číslom 17!
  • vyhodnotenie najlepších hráčov mládežníckych kategórii za mesiac november!
  • po tretíkrát sme pokorili favorita SHL Bratislavu Capitals a dobili sme prvú priečku ligy!
  • zimný štadión bol kompletne vypredaný!

 

Diváci včera videli fantastické hokejové divadlo.

Od začiatku sa hral veľmi aktívny hokej. Napriek viacerým príležitostiam na oboch stranách prvá tretina gól nepriniesla. 

Skóre zápasu otvoril v 24. minúte individuálnou strelou Denis Pätoprstý. Stav hry 1:0. Naša radosť však netrvala dlho. V 28. minúte Bratislava vyrovnala zásluhou Bira na 1:1. Od 29. minúty sme sa dostali pod veľký tlak v päťminútovom oslabení, ale Kompas vychytal aj nemožné.  Necelú minútu pred koncom druhej tretiny Dominik Laššo za asistencie Bečku upravuje skóre a opäť nás dostáva do vedenia. Do šatní sa odchádza za stavu  2:1.

Posledné dejstvo otvárame v 41. minúte gólom Bečku a zvyšujeme náš gólový náskok na 3:1. Nasledoval enormný tlak zo strany súpera, ale hurtajova družina nedovolila Bratislave skórovať. Posledné slovo za dnešným zápasom dal Jozef Tomčák gólom do prázdnej brány necelú minútu pred koncom hracieho času.

Dnes nás síce Bratislava prestrieľala, ale famózny výkon Erika Kompasa v bráne a lepšia efektivita na našej strane nám zabezpečili víťazstvo!

 

GÓLY A ASISTENCIE: 24. Pätoprstý  40. Laššo (Bečka), 41. Bečka (Uhnák, Huba), 59. Tomčák (Pätoprstý) – 28. Biro (Selleck, Sloboda)

STRELY: 26:43

HC TOPOĽČANY: Kompas – Ďurčo, Huba, Kováčik, Hřebíček, Hrudík, Bystričan, Bulák, Kubek – Kluka, Uhnák, Bečka – Pätoprstý, Tomčák, Miklík – D. Gergel, Laššo, Pekarčík – Špankovič, Olejník, Podstavek.

HC BRATISLAVA CAPITALS: Hamerlík – Martinelli, Bohunický, Sloboda, Biro, Bača, Jankovič, Lukáčik, Juriga – T. Varga, Buc, R. Varga – Vašaš, Slovák, Selleck – D. Hudec, Kalináč, Surovka – Šálka, Smolka, Danišovský.

ROZHODOVALI: Krist – Kiepeš, Jurčiak.

DIVÁCI: 3385

HODNOTENIE ZÁPASU:

Peter OREMUS (tréner Bratislava Capitals): "Realizácia šancí z našej strany bola veľmi slabá. Počas prvých dvoch tretín sme mali  veľkú početnosť strieľ. A to rozhodlo o výsledku. S jedným gólom sa nevyhráva . Tým pádom Topoľčany vyhrali tento zápas zaslúžene."

Ľubomír HURTAJ (tréner HC Topoľčany): "Môžem byť iba spokojný. Som pyšný na mojich hráčov. Dnes bol vypredaný štadión, dostali sme sa na prvé miesto. Aj keď ten zápas bol veľmi ťažký a Bratislava ukázala kvalitu. Prvá tretina bola v réžii súpera, jednoznačne dominovali. Podržal nás však brankár Kompas. Pomohol nám gól, ktorým sme sa dostali do vedenia a trochu sa to upokojilo. Som rád, že sme ustáli aj päťminútové oslabenie v druhej tretine. Nakoniec sme vyhrali vďaka bojovnosti, odhodlanosti, každý išiel na doraz. Diváci nám veľmi pomohli, bola skvelá atmosféra. Myslím, že bol dnes skvelý deň pre topoľčiansky hokej aj pre celé mesto. Sezóna však nekončí, čakajú nás ťažké zápasy a tak musíme na sebe ďalej pracovať."

Vyvesenie dresu Ľubomíra Višňovského:

 

NAJLEPŠÍ HRÁČI MESIACA NOVEMBER:

Samuel Hugo HLISTA (5.ročník)

 

Šimon ŠIMUNČÍK (6.ročník)

 

Filip STREICHER (7.ročník)

 

Samuel KUPEC (8.ročník)

 

Filip LIPKA (Kadeti)

 

Marek AMBRA (Dorast)

 

Fotogaleria