Fanklub Žochárov zvoláva starých aj nových členov, pripoj sa...

Fanklub Žochári zvoláva svojich starých aj nových členov. Podpor náš klub, naše mužstvo aj týmto spôsobom a pripoj sa k rodine žlto-červených Žochárov. 

Vidíme sa v sektore státia. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seruste Žochári,


Ako dobre viete, nejakých pár rokov sme sa snažili spraviť na domácich zápasoch ako takú atmosféru, hnať Topoľčany dopredu za akéhokoľvek stavu. Sem tam sa podarilo vyraziť v slušnom počte aj k súperovi (Skalica, Dubnica, Trnava), kde sme si nikdy hanbu nespravili. Od samého začiatku sme sa ale pasovali s problémom vytvoriť nejaký väčší stály počet aktívne sa zapájajúcich fans. Postupne sa to zlepšovalo, niekto odišiel, ďalší prišiel, boli aj problémy s klubom ale počiatočný výsmech z radov sediacich postupne vystriedalo uznanie a cítili sme sa potrební pre hráčov aj tribúny. Prezentovali sme sa na prvoligové pomery dosť kvalitnými choreami a chorálmi aj keď nás bolo vo veľkom sektore 6 či 7. Dovolím si tvrdiť, že okrem výborných výkonov našich hráčov sme k návštevnosti na Zimáku prispeli aj my. Nikdy sme sa nehrali na TOP fanúšikov, pracovali sme s tým, čo sme mali, vyrábali sme si vlastné oblečenie, šály a všetko sme si financovali sami. Cítili sme hrdosť, keď po zápase, ktorý skončil akokoľvek, prišli hráči pred sektor a ďakovali. Pre to sme tam stáli, pre to sme tam nechali nervy a hlasivky. Snažili sme sa všemožnými spôsobmi nalákať ľudí k nám, či už permanentkami zadarmo od klubu, lacnejším merchom alebo spoluprácou na choreách. Ale keď to človek nemá v sebe, ten zápal fandiť, hučať s pocitom, že tí hráči to vnímajú a vedia to oceniť, je to zbytočné
Prišla prašivá koróna, prišli obmedzenia a v neposlednom rade aj iné povinnosti členov. Po konci poslednej sezóny, v ktorej sme sa prakticky nedostali na štadión, to s nami nevyzeralo najlepšie. Človek si povie, dlhá prestávka, ľudia budú nadržaní na hokej, keď to vypukne padne Zimák. A preto chcem využiť túto príležitosť a oznámiť každému, kto vie oceniť atmosféru počas zápasu, skúste to! Skúsme spolu rozhulákať tribúny, skúsme sa zomknúť veľká partia, naučiť sa tých pár chorálov. Nič k tomu netreba, len prísť k nám, každý nový aj starý člen je posila.
Všetko záleží samozrejme od toho, čo si na nás vymyslia, ako bude ľuďom povolené prísť na Zimák. Bol by som veľmi nerád, keby tie roky driny a hodiny strávené na štadióne vyšli nazmar. Pretože momentálna situácia k tomu smeruje a žiadny hráč a klub nechce mať na domácom ľade ticho a zaspávať pri zvuku korčuľovania a plieskania puku o mantinel.

Markus.


Ďalšie články