Roman Varga aj naďalej asistentom hlavného trénera HC Topoľčany

Prinášame Vám rozhovor s asistentom hlavného trénera HC Topoľčany Romanom Vargom. 

 

1. Stručné zhodnotenie uplynulej sezóny 2020/2021 z pohľadu asistenta trénera?

Uplynulá sezóna bola náročná asi pre všetkých. Od začiatku bola sprevádzaná pandémiou a neistotou a následne aj výpadky v plynulom priebehu ligy spôsobili viacero problémov. Určite sme veľmi cítili aj to, že neboli diváci a to nie len z pohľadu financií, ktoré máme zo vstupného, ale aj z celkovej atmosféry na zápasoch. Na druhej strane, nemá význam vyhovárať sa na všetky tieto skutočnosti pozrieť sa aj na seba a priznať si aj chyby a veci, ktoré sa nezvládli tak ako mali, vďaka čomu môžeme profitovať v budúcnosti. Tak isto musím povedať, že niektorí hráči mali a majú pocit, že sú výnimoční, majú veľké nároky na klub a nie vždy sa pozerajú na reálny stav, ktorý je možné realizovať voči nim. To nehovorím o tom , že ich výkon nezodpovedá veľakrát k očakávaným a deklarovaným schopnostiam jednotlivcov. Myslím si, že snahou všetkých zúčastnených je, aby HC Topoľčany hrali na vrchu tabuľky a aby boli úspešní v závere a dosiahli na vytúženú extraligu. A to sa bez významného partnera, pomoci od mesta, vstupného a silného kolektívu hráčov bude len ťažko realizovať. 

 

2. Čo sa chystá v prípravnom období? Kedy začne prípravné obdobie ?

 Príprava bude intenzívna a chceme sa v nej zamerať na kondičnú prípravu, ktorá je veľmi dôležitou súčasťou samotného pôsobenia na ľade, ale hlavne na zmeny v niektorých herných systémoch tímu.  Máme veľké rezervy v premieňaní presilových hier, v niektorých herných situáciách hlavne v obrane a na tomto by sme chceli popracovať. Spolu s hlavným trénerom sme si ešte celkom nezadefinovali  detaily, tak by som ich nechcel presnejšie definovať. Verím však, že tím bude dobre pripravený a bude sa nám o to ľahšie hrať.

 

3. S akými ambíciami pôjdete do sezóny?

Mal by som odpovedať, že s tými najvyššími. No budem skromnejší a poviem, že sa teším na cestu, ktorou je potrebné ísť, aby sme prišli do cieľa, ktorý chceme dosiahnuť. Na tejto ceste by som chcel vidieť pokoru a prístup jednotlivcov na úrovni druhej najvyššej ligy Slovenska.

 

Ďakujem, že môžem byť súčasťou hokejového tímu HC Topoľčany.

 

Roman Varga

Asistent hl. trénera

HC Topoľčany